Studentske prakse - stipendijski program

09 May 2019


Studentske prakse - stipendijski program

Moj prvi dodir sa kompanijom RT-RK dogodio se tokom treće godine studiranja na JobFair-u koji se tradicionalno održava na Elektrotehničkom fakultetu. Odmah mi se dopao spoj prakse i izrade diplomskog rada, tako da sam godinu dana kasnije odlučio da se prijavim, u želji da izradim kvalitetan diplomski rad na koji ću primeniti svoja stečena znanja na fakultetu, ali i koji će mi omogućiti da proširim svoje znanje.

Kao nekog koga zanimaju optimizacije algoritama, postao sam ponosni član Automotive tima čiji članovi su mi pružili izuzetnu podršku tokom adaptracije na novo okruženje i tim, zatim obuke i upozvanja sa softverom koji se u okviru tima razvija i na kraju same izrade rada. Na početku sam se upoznavao sa hardverom na kome se izvršavaju programi pisani u okviru tima, što mi je omogućilo da primenim stečeno znanje sa fakulteta, ali vrlo postepeno i bez bilo kakvog pritiska. Mentori u okviru tima su imali razumevanja za moje obaveze na fakultetu, tako da smo moj boravak u firmi prilagodili tome, što smatram da je jedna velika pogodnost ovog programa.

Ovaj program bih rado preporučio svima koji vole istraživački rad i žele da napišu vrlo kvalitetan diplomski rad na neku od aktuelnih tema.

Nenad Babin


U saradnji sa Elektrotehničkim i Matematičkim fakultetom u Beogradu, nudimo mogućnost stipendirane izrade MSc ili BSc rada. 

Kome je namenjena stipendija?

  • Program studentske stipendije je namenjen studentima završnih godina osnovnih i master studija na ETF-u i MATF-u koji nisu pre apliciranja za program odabrali temu za BSc ili MSc rad. 

Benefiti RT-RK stipendijskog programa: 

  • Izrada diplomskog rada uz podršku inženjera mentora
  • Mogućnost korišćenja savremene opreme i alata
  • Mogućnost profesionalnog i akademskog razvoja
  • Stipendija
  • Mogućnost pohađanja interno organizovanih stručnih kurseva
  • Moderno opremljeno okruženje sa prostorijama za odmor i zabavu
  • Organizovana druženja i sportske aktivnosti

Pošaljite CV klikom na sledeći link.

Spisak tema možete pogledati klikom na sledeći link.

Konkurs je otvoren tokom cele godine.