Summer School 2022

August 2022

Summer School 2022

Sa zadovoljstvom obavještavamo da je uspješno završena još jedna RT-RK Ljetnja škola u Banjoj Luci. Škola je trajala od 11. jula do 5. avgusta. Bilo je 11 polaznika i to su studenti sa Elektrotehničkog fakulteta i Prirodno-matematičkog fakulteta u Banjoj Luci, kao i Mašinskog fakulteta u Beogradu. Podsticanje studenata je esencijalni dio rada Instituta RT-RK, što pokazujemo kroz razne oblike saradnje sa njima. Inspirisani duhom mladih potencijala i njihovom željom za znanjem svaku Ljetnju školu nastojimo da učinimo što kvalitetnijom, za šta su prvenstveno zaslužni naši predavači.  

RT-RK Ljetnja škola studentima omogućava da unaprijede svoja akademski stečena znanja i pomaže im da razviju kompetencije koje kasnije mogu da upotrijebe. Ove godine imali su priliku da steknu napredna znanja iz programskog jezika C, osnove programskog jezika Python, osnove operativnog sistema Linux i da se upoznaju sa osnovama mikrokontrolerske periferije i komunikacionih protokola. Pored predavanja, radionica i projekata, organizovali smo i zabavne aktivnosti, kao i team building.

Ulažući trud i kreativnost naši polaznici su uz pomoć mentora uspješno završili zadate projekte. Svojim zalaganjem su nadmašili naša očekivanja, a njihove povratne informacije govore da su i oni zadovoljni Ljetnjom školom. Ponosni smo na njih i ovim putem im želimo mnogo akademskih i poslovnih uspjeha.